joi, 23 februarie 2012

Meditatia si viata de zi cu zi

Multi specialisti atesta calitatea meditatiei de a vindeca si de a elibera corpul uman de incarcatura negativa. Desi punctul de pornire al meditatiei au fost popoarele estice, nici cei din vest nu s-au lasat mai prejos, studiind si analizand efectele benefice ale meditatiei asupra corpului si a mintii.

Prin meditatie ne rupem legatura cu exteriorul si ne cufundam in interior. Dobandim astfel liniste, calm, relaxare fizica si mentala. Tehnicile de meditatie au o stransa legatura cu procesele psihice. Scopul meditatiei este de a linisti mintea, de a o limpezi si de a-i reda pozitivismul, aducandu-ne in contact cu sinele nostru profund.

Meditatia reuseste sa redea prin armonia pe care o presupune aceasta tehnica, un echilibru fizic, psihic si comportamental. Privita per ansamblu aceasta metoda de deblocare a mintii si a spiritului ne influenteaza destul de mult tipul de temperament.
Practica zilnica a meditatiei este foarte benefica pentru mentinerea starii noastre de sanatate fizica, mentala si emotionala, si presupune cativa pasi simpli:
- alocarea unui timp anume pentru practica zilnica a meditatiei;
- gasirea unui loc linistit;
- inchiderea telefonului, faxului, a surselor potentiale de zgomot sau de intrerupere;
- concentrarea pe respiratie.

Atunci cand nu putem sa ii dedicam un timp sau nu avem un spatiu special, putem practica meditatia gandurilor, meditatia mersului, meditatia muncii - tehnici care ne ajuta sa fim conectati cu noi insine  chiar si in timpce ne deplasam sau muncim.

Benficiile concrete ale meditatiei sunt multiple, din avantajele meditatiei zilnice mentionam:
- antidot perfect fata de intruziunea tehnologiei in viata noastra;
- tempereaza iesirile si rabufnirile colerice, tinerea lor in frau atunci cand situatia le scapa de sub control;
- reduce stresul si anxietatea.

Din ce in ce mai multi oameni din tarile Vestice apeleaza la ceea ce pare a fi "cea mai veche religie" a Esticilor si anume "meditatia". Acest fenomen ia amploare ca urmare a vietii agitate si grabite, a timpului insuficient, a temerilor, a problemelor, a stilului cotidian.

Meditatia serveste drept cea mai la indemana si cea mai eficace metoda zilnica de aleviere psihica si de redare a tonusului mental.

Sursa: dezvoltarium

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu