luni, 3 iunie 2013

Mercur in iunie 2013

mercur-iun-013Studiul fazelor Lunii ne ajuta sa ne programam viata din punctul de vedere al emotiilor si al intuitiei.
Cum viata de pe Pamant, in secolul XXI este bazata foarte mult pe activitatea intelectului, ni se pare o idee buna sa ne programam activitatile zilnice si din punct de vedere mental.
Dupa Luna, Mercur este a doua planeta cea mai rapida. Studiul mersului sau prin zodiac ne ajuta sa infaptuim acest demers.
Luna iunie incepe cu Ziua Copiilor. Mercur o sarbatoreste formand o piramida in semne de apa, impreuna cu Saturn si cu Neptun. “Apa” fiind simbolul sentimentelor, aceasta piramida este un zambet cosmic. Mercur va fi forta care deseneaza acest zambet – prin glume, deschidere si discutii sincere. Neptun ii ofera continut: o atingere magica, celesta – continutul propriu-zis, energia dulce a zambetului. Iar Saturn il intinde in timp, il face sa dureze si sa fie stabil.
Acest zambet cosmic va fi activ aproximativ in primele 10 zile ale lunii, chiar daca intre timp Mercur isi va oferi locul in piramida iubitei sale surori, Venus.
Da, putem afirma ca primele 10 zile ale lunii iunie vor fi mai mult sau mai putin vesele, pline de comunicare profund sufleteasca – sa nu uitam ca Mercur si Venus tocmai au intrat in Rac. Conform naturii acestei zodii, este posibil sa existe si momente de tacere, insa acestea nu ne vor parea lipsite de continut spiritual-sufletesc. Si momentele de tacere se pot referi la fericire si comunicare, insa intr-un alt plan, mai subtil.
Mercur fiind simbolul tineretii, vom sarbatori Ziua Copilului timp de cateva zile. Cerul ne invita sa fim deschisi pentru ca in fiecare moment pot aparea oportunitati neasteptate de a sarbatori Viata. Stiti senzatia: puteti sa faceti ceva cu totul si cu totul obisnuit, si totusi sa va para ca gustati dintr-o senzatie noua. Sau puteti trece printr-un loc pe unde ati mai fost de o suta de ori si sa descoperiti ceva senzational acolo. Sau sa va intalniti cu niste oameni pe care ii cunoasteti de ani de zile si sa va para ca stati la o cafea cu George Clooney sau Julia Roberts.
Este de asteptat ca totul sa ni se para invadat de o lumina noua. A fi copil inseamna sa poti admira lumea ca si cum ar fi fost creata in acest moment, ca si cum ar fi cu totul noua si interesanta, mereu.
Duminica, 2 iunie, Luna si Mercur se vor afla in cuadratura. In pofida piramidei de apa, este posibil ca planul mental si cel emotional sa nu functioneze in sincron.
Luni, 3 iunie, si Venus trece in Rac si marea piramida de apa se dubleaza. Zambetul cosmic se umple cu un nou continut, si mai profund. Mercur si Venus – frate si sora cosmica – se vor deplasa de mana pana pe 27 iunie, cand Mercur se va intoarce in sens retrograd.
Miercuri, 5 iunie, si Luna va contribui la veselia generala, trasand un sextil spre Mercur. Foarte probabil, gandurile si sentimentele se vor completa reciproc, in mod armonios.
In partea a doua a acestei saptamani, Mercur va incepe sa traseze o cuadratura spre Uranus si o opozitie spre Pluton. Cele trei planete vor forma un careu in T, cu focarul in planeta Uranus. La prima vedere, este posibil sa ne precipitam, sa ne grabim mai mult decat ar fi necesar. Este indicat sa ne gandim de doua ori inainte de a actiona.
Sfatul astrologului este sa avem grija ce vorbim, nu cumva sa rostim ceva ce am putea regreta ulterior. Mintea noastra va fi invadata probabil de o multime de idei, dar este recomandabil sa le alegem bine, fiindca nu toate vor fi aplicabile in practica. Cu alte cuvinte, ar putea fi vorba despre niste idei brute, niste ganduri care necesita o prelucrare ulterioara serioasa.
O privire mai profunda, indreptata spre acest careu in T, ne spune ca acesta ar putea scoate la iveala niste solutii ingenioase la problemele cu care ne confruntam in aceste zile. Nu putem afirma ca ar fi niste solutii usor de aplicat – chiar pot fi de tip initiatic, de acea natura care nu poate fi inteleasa decat experimentandu-le. Dar, bazandu-ne pe piramida de apa prezenta pe Cer in aceste zile, ne putem gandi cu incredere la ideea ca “totul va fi bine cand se termina cu bine”.
La sfarsitul saptamanii, Mercur isi va lasa locul in acest careu in T, surorii sale, Venus. In saptamana 10 – 16 iunie, putem lua parte la noi experiente initiatice, de aceasta data mai aproape de sfera relationala. Faptul ca Mercur se deplaseaza in fata lui Venus poate fi un indiciu al faptului ca forta mentala si discutiile sincere vor putea canaliza forta impactului evenimentelor din domeniul sentimental.
In ziua de luni, 10 iunie, Mercur si Venus beneficiaza de sustinerea Lunii. Satelitul natural al Pamantului intra in Rac si formeaza cate o conjunctie cu aceste planete. Este de asteptat sa avem parte de “oaze” de liniste si fericire profunda.
Duminica, 16 iunie, Luna va trasa un sextil spre conjunctia Mercur-Venus. Este de asteptat ca aceasta zi sa fie una frumoasa si armonioasa, incheind intr-o nota buna saptamana mai mult sau mai putin dificila care tocmai a trecut.
Saptamana 17-23 iunie se anunta a fi mai linistita. Mercur si Venus se vor deplasa cot la cot in Rac, imprimand atmosferei generale destul de multa armonie.
Marti, 18 iunie, poate fi o zi dificila si tensionata, deoarece Luna va trasa o cuadratura spre conjunctia Mercur-Venus. Sentimentele si gandurile pot fi in defazaj.
In schimb, seara zilei de 20 iunie este de asteptat sa fie plina de armonie, pe baza trigonului format de Luna si conjunctia Mercur-Venus.
La inceputul ultimei saptamani a lunii vom resimti incetinirea mersului lui Mercur. El ramane in urma fata de Venus si chiar se intoarce in mers retrograd, pe 26 iunie. Asadar, in ultimele 4 zile ale lunii vom putea intampina niste intarzieri si sincope in comunicare. Sa ne amintim ca mersul retrograd al lui Mercur nu trebuie sa ne sperie: pur si simplu, suntem invitati de catre Cer sa fim mai atenti la tot ceea ce facem. Ce am mai putea adauga: “concentrarea salveaza Romania”!
In seara zilei de 24 iunie, Luna va opozita tandemul Mercur-Venus. Din nou, sentimentele si gandurile noastre pot deveni asincrone. Pentru un astfel de moment, recomandam activitatile solitare.
In schimb, pe 29 iunie, Mercur beneficiaza de un trigon din partea Lunii. Aceasta zi de sambata poate fi o zi senina, armonioasa, cu multe zambete si voie buna.
Pe tot parcursul lunii, Mercur se va afla in Rac. Astfel, este posibil sa comunicam mai mult cu sufletul si mai putin in mod verbal. Vom fi probabil mai meditativi. Astfel, este posibil sa facem niste conexiuni profunde intre gandurile noastre si evenimentele ultimelor zile, constientizand niste idei care ne vor putea lumina mintea.
Ne asteapta o luna complexa, poate controversata, cu evenimente armonioase si mai putin armonioase. Sa ne amintim ca ne aflam pe Pamant pentru a invata sa ne ridicam deasupra planului obisnuit al gandurilor si sentimentelor noastre – un domeniu supus schimbarii. Eul nostru, structura noastra eterna traieste in acest plan divin, profund linistit. Este ca un avion care se deplaseaza in stratosfera, deasupra norilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu